U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Nieuwsbrief aug 2019.
Om ergens te komen moet je eerst besluiten niet te blijven waar je nu bent. ( omdenken)
Lieve vrienden,
Zoals jullie wel gehoord hebben zijn er de laatste maanden nogal wat zaken veranderd ten aanzien van Het Vrouweputje.
Na ruim 13 jaar was de energie van het vorige bestuur helemaal op en was het tijd het stokje over te dragen aan “nieuwe “mensen.
Door het oprichten van de meedenktank Vrouweputje op facebook door Magdaleen van Eersel ontstond er een nieuwe energie en enthousiasme en kon er een nieuw bestuur worden gevormd die afgelopen week haar eerste vergadering heeft gehad.


Dit is het nieuwe bestuur:


Voorzitter:
Kees Catsman, 66 jaar en woonachtig in Wolphaartsdijk, komt uit Oostburg.
Heeft samen met zijn levenspartner een bedrijf in dagbesteding en arbeidstraining, is zeer milieubewust en zoals hij zelf zegt: zweeft met 2 voeten in de klei.
Verder tuiniert hij al 40 jaar biologisch en is graag in de natuur.
Kees heeft meerdere voorzittersfuncties gedaan en bezit dus ruime ervaring.


Secretaris:
Nel Bouwhuis, 55 jaar en woonachtig in Wolphaartsdijk, komt uit Zierikzee.
Heeft samen met haar levenspartner een bedrijf in dagbesteding en arbeidstraining waarin ze mensen begeleid die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.
Nel is gek op de natuur in al haar vormen en legt dit graag vast op de gevoelige plaat.


Penningmeester:
Corrie de Baar, 75 jaar en al actief sinds de oprichting van het Vrouweputje.
Woonachtig in
Ovezande en heeft een zeer breed spectrum aan interesses en zet zich daar dan ook actief voor in.
Dit maakt dat Corrie grote kennis van zaken heeft en dus een grote aanwinst is, ook binnen het nieuwe bestuur.


Contactpersoon voor De Wissel:
Elisabeth Hijweegen, 52 jaar en woonachtig in s’ Heer Arendskerke, geboren in Zeist
Elisabeth heeft een eigen bedrijf, Leerzin Coaching waarin ze ondersteuning en begeleiding geeft aan kinderen met een leeruitdaging. Daarnaast verzorgt ze in samenwerking met het Milieu Educatie Centrum de Bevelanden gastlessen voor het basis en voortgezet onderwijs.
Ze gaat binnen het bestuur er voor zorgen dat het onderhoud wat wordt gedaan door de Wissel goed verloopt.Alg bestuurslid:
Peter Urbanus, 52 jaar woonachtig in Vlissingen, komt uit Vlissingen.
Peter is een freelance journalist en schrijver.
Daarnaast een enthousiast muzikant en Peter is iemand die zich binnen het Vrouweputje graag wil inzetten voor de hand en spandiensten.
Peter werkt ook als vrijwilliger voor natuurmonumenten dus ervaring genoeg.


Het Vrouwputje verdient de aandacht en die krijgt ze dan ook, er komt een nieuwe rolstoelvriendelijke nieuwe brug en het putje wordt opnieuw uitgediept.
De Vee voe niks kist wordt opgeknapt en de bordjes bij de bomen krijgen zo nodig nieuwe palen.


Wij van het nieuwe bestuur willen heel graag iedereen die zich de afgelopen 13 jaar heeft ingezet op welke manier dan ook heel hartelijk bedanken!
Met name Ginny Rentmeester die door haar idee, het doorzettingsvermogen en haar inzichten het Vrouweputje heeft kunnen laten groeien tot wat het nu is.
Zoals Ginny zelf zegt: Ik mag haar loslaten, mijn kind is gegroeid.

Wij zijn ook zeer erkentelijk met alle vrienden die het Vrouweputje heeft en alle steun die we daarvan krijgen, zonder vrienden geen leven of mooie contacten!
Wij zullen ons best doen om het Vrouweputje nog meer te laten groeien zodat er heel veel mensen van kunnen blijven genieten en er kunnen mijmeren, zingen, dansen of wandelen.
Het Vrouweputje geeft de ruimte aan iedereen.

Natuurlijk, mocht u nog mensen kennen die ook vriend willen worden, ze kunnen een mail sturen naar: info@eigenrichting.eu met hun naam en adres en we zorgen ervoor dat ze dan de nieuwsbrief ontvangen.
En mocht u een emailadres hebben of een nieuw emailadres hebben gekregen geef dat dan aub aan ons door.

Ook giften zijn nog steeds van harte welkom.
Rechts bovenaan de nieuwsbrief staat waar u dat kunt doneren.


---------------------------------------------------------------------

Nieuwsbrief nr. 23   Januari 2017  

 

"Vreugde komt niet door dingen te bezitten maar door een wijs en liefdevol hart". (Boeddha)   

 

Lieve Vrienden, We wensen u een vreugdevol en gezond 2017 toe. 

 

Aninne bij het Vrouweputje. 

Op de lezing kwamen mensen van allerlei pluimage. Aninne vertelde gestructureerd over haar onderzoek naar de rol van Nehalennia in de (vóór) Romeinse tijd, een en ander aan de hand van de symbolen op de votief altaren die in Domburg en Colijnsplaat zijn gevonden. Voor wie hier meer van wil weten en de lezing gemist heeft, in het boek 'Nieuw licht op Nehalennia' van haar hand staat alles beschreven. Met passie vertelde ze waarom aandacht voor dit onderwerp zo actueel is. Kort gezegd: Zolang de maatschappij en de wereld zo onrustig, is blijft het zoeken naar meer balans zodat de samenleving vredig met elkaar en de natuur kan leven. In de symbolen (o.a. hoorn van overvloed, mandje appels) rond Nehalennia zijn zaken af te leiden die de mensen in die tijd blijkbaar belangrijk vonden en die wellicht vandaag de dag ons iets kunnen leren.   

Tot slot zijn we vereerd dat Aninne op het eind van haar lezing een dikke pluim aan Vrouweputje uitdeelde. Deze pluim is voor zowel het bestuur als ook voor alle vrienden van het Vrouweputje die immers de instandhouding mogelijk maken. Bij deze is de pluim aan u doorgegeven. 

 

Krachtplaatsen 
Er zijn steeds meer mensen geïnteresseerd in bijzondere plekken in de natuur. Op Facebook zijn er verschillende groepen die wetenswaardigheden delen over bronnen en krachtplaatsen. De leden aantallen worden steeds groter. De website van academie PanSophia heeft een pagina met de kaart van Nederland waarop de locaties van krachtplaatsen staan aangegeven. Ook het Vrouweputje staat hier bij.  

http://www.pansophia.nl/krachtplaatsen/ 
 

Groen en Doen 
Met behulp van Groen en Doen hebben we het educatieve bord over  Wilde bijen nabij het insectenhotel kunnen realiseren. 

 

Bestuur 
Helaas gaat een bestuurslid de stichting verlaten.  Jeannet heeft als penningmeester heel veel betekend voor het Vrouweputje. Dankzij haar inzet konden we veel projecten rondom de bron realiseren. Haar ervaring en kennis over de natuur, het Zeeuwse landschap en subsidie-aanvragen hebben ervoor gezorgd dat het Vrouwputje goed gegrond in het mooie Poelgebied ligt. 

Het Vrouweputje is met dit afscheid een tweede fase ingegaan. Een tijd waarin we de uitdaging aangaan om als stichting deze bijzondere plek te kunnen behouden en misschien meer dan dat. Voel jij je aangetrokken tot deze plek en wil je ook als bronhoeder meehelpen in het voortbestaan van deze krachtplek? Heb jij ideeën die passen bij de filosofie van het Vrouweputje?  We zijn dus op zoek naar versterking van het bestuur. Geïnteresseerden kunnen een tijd vrijblijvend meedraaien. Het bestuur komt ca. 3 á 4 per jaar bijeen. Belangstellenden kunnen zich melden bij een van bovenstaande adressen of u bekende bestuursleden. 

 

Bezoek 
Het perceel Vrouweputje staat open voor bezoek en gebruik door derden. Soms wordt de stichting hierbij betrokken, maar evengoed vinden er activiteiten plaats die op zich zelf staan. Dat is ook de opzet van de stichting, een plaats creëren waar mensen naar toe willen komen en eventueel iets organiseren alles passend binnen het gedachtegoed van de stichting.  

 

Onderhoud 
We zijn de praktijkschool De Wissel, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en de  gebroeders Lokerse dankbaar voor het onderhoud wat ieder heeft uitgevoerd in 2016. 

Nieuwe vrienden 
Kent u iemand die vriend van het Vrouweputje wil worden ?  

Stuur een mail naar cdebaarrent@zeelandnet.nl met naam adres en woonplaats en deze nieuwe vriend ontvangt daarna de nieuwsbrieven. Geen mail ? Stuur dan een briefje naar met naam, adres en woonplaats bovenstaande postadres.  

Stichting Vrouweputje Banknr: NL12 RABO 0115 1821 01Vrijdagavond 9 september organiseert het Vrouweputje in samenwerking met PanSophia de lezing 'Nieuw licht op Nehalennia'. De lezing wordt gegeven in 't Westlicht te Goes.
Er kan niet meer aangemeld worden.Het nieuwe hotel aan de Oostweg heeft nu een mooi bord gekregen waarop de huisregels vermeld staan.